Delavnice

Delavnica za volčiče in volkuljice
Dober lov! Upam, da ste si zjutraj dobro napolnili svoje trebuščke, pretegnili tačke in obrisali smrčke in da si slučajno niste pozabili umiti oči in ušes, saj sta vid in sluh zelo pomembna, da bo današnji lov uspešen. S popolno opremo, s skupnimi močmi in dobro voljo se bomo preizkusili v ročnih spretnostih, iskanju nečesa izgubljenega, si pomagali in skupaj prišli na cilj.
Mavgli

Stari volki! Po končanem začetnem programu se vidimo na kratkem posvetu. Napnite ušesa in čakajte na klic.

Delavnice za IV in PP

JOTI
Kot se vsaka štiri leta zgodi svetovno srečanje skavtov (Jamboree) v kakšni državi, se v "sodobnih" časih vsako leto zgodi tudi svetovno srečanje skavtov na Internetu - JOTI (Jamboree On The Internet).
Srečanje se letos po vsem svetu odvija od petka, 18. oktobra do nedelje, 20. oktobra na IRCu. Če imaš željo, da vsaj prek interneta spoznaš kakšnega skavta ali skavtinjo iz tuje države, imaš v času JOTIja za to idealno priložnost. Pridruži se nam!
Več o tem lahko prebereš na http://joti.skavt.net.

JOTA – Jamboree on the air
Si za pogovor preko radijskih zvez? Ne? Ja? Pri kom? Kje? Torej: skupaj s Timom se boš povezal s svetom in spoznal nove možnosti za pogovor na daljavo.

Orientacija
Športni copati, kompas, skavtske veščine, pot, dobra volja, točke, zemljevid, ti.

Glasba
Če imaš vsaj malo posluha in poguma, pridi in zapoj z nami.

Folklora
Smem prosit za ples? Polka, valček ali kolo? Primi me za roko in veselo bo.

Okraševanje sveč
Z voskom in malo domišljije se bomo naučili spretnosti kako razveseliti sebe in druge.

Ogled botaničnega vrta
Imaš rad domač čaj, ki ti ga z veseljem pripravi babica? Se spoznaš na rožice in travniške rastline? Četudi jih ne, pridi z nami.

Zgradbarstvo
Če imaš velike mišice na rokah, si z njimi zelo spreten in si znaš pomagati, se nam pridruži, ko bomo ustvarjali velike skavtske umetnine.

Obročkanje
Še nimaš dovolj obročkov na rutici? Jaz tudi ne, zato se vidiva v delavnici pri Katji, Sibili in Tini, kjer bomo s kombinacijo vrvic in delovnih rok izdelovali obročke in še kaj.

Ogled Maribora
Ne, ne bomo gledali spomenikov, pa cerkva, pa gledališča, pa občine, pa Modne hiše, pa gradu, pa Maistra, pa Rotovža, pa stare vinske trte, pa Vodnega stolpa, pa Židovskega geta, pa … Ampak, se bomo malo sprehodili, se učili uporabljati signalizacijo z enega hriba na drugega.

Umetno kovaštvo
Kaj pa železo? Želiš videti mojstra umetnega kovaštva? Sicer je delo umazano in težko, vendar so izdelki čudoviti. Pridi in preizkusi tudi ti. Ne bo ti žal.

Gasilci
Res je, da gasilci v Mariboru letos praznujejo 150 let delovanja. V tem času se je marsikaj zgodilo in spremenilo. Hočeš biti gasilec že od malih nog, ko si na televizorju gledal-a Gasilca Samota? Če ja, potem pridi in preživi. NA POMOČ!

Gledališče
Avandgardni orel bi te rad popeljal v svet slave in zvezdništva. Na odrskih deskah ti bo pokazal kako igrati. Če se rad smejiš, jočeš, govoriš, tepeš, vreščiš si tapravi za nas.

Ogled stare struge reke Drave
Uživaš ob ptičjem petju, šelestenju drevesnih krošenj in šumenju reke Drave? Rad opazuješ svet okoli sebe? Ja? Vabimo te, da se nam pridružiš in prisluhneš naravi.

Lepljenje zrn
... zrno ob zrno ... MOST
Delavnica v kateri bomo svoji domišljiji pustili prosto pot! Na leseno podlago bomo lepili vseh vrst zrn in pri tem "gradili" mostove! Pridi in jih z nami gradi tudi TI!

Triskavton
Tudi letos se bomo stegi pomerili med seboj za pokal jama in sicer na triskavtonu (3 skavtske igre, kjer bo sodeloval vsak steg z eno ekipo). Vsak steg mora sestaviti ekipo petih skavtov in skavtinj iz vrst PP/IV.

Delavnica za voditelje
Tudi na vas nismo pozabili. Skupaj z Josephom Rakotorahalahyem se bomo prepustili ritmom ___?___ glasbe in uživali. Pa ne pozabite na nasmešek in dobro voljo.